ring de jaren - van harte

Peter Paul Doodkorte

met jouw jaren
groeien de ringen
in mensen en dingen
rondom het leven
dat jij nu viert

de passie en liefde
van en voor mensen
doet jou durven
wensen te vervullen
door dromen te doen

rond jouw stam
ringen zo de dagen
zonnig en warm
druilerig nat of koud
vrolijk en verdrietig

in en met mensen
die om jou heen
gelijk stille meren
dan wel woeste zee
kabbelen of stormen

de groene blaadjes
van die levensboom
bevatten de geschenken
die later het oude loof
kleurrijk doet herinneren

nu jij jouw oude jaar
aan een nieuw ringen mag
waai ik jou warme woorden
die jou feliciteren willen
met een oprechte wens

dat als de lente beloftevol
hartstochtelijk gelijk de zomer
zo kleurrijk als de herfst
en warm als de winter
jij nog vele jaren ringen mag

van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Verjaardagswens | 23 september 2018

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ring de jaren - van harte’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.