INLOGGEN
«»

ouder worden

ouder worden
is van het leven
het mooiste geschenk
waarbij niet de jaren
maar het leven in de jaren telt

dus begroet ik iedere verjaardag
met een erkennend hart
dat dankbaar omziet
naar de gegaarde vriendschap
de liefde van de mensen om me heen

geniet ik van de oudste foto's
die mijn jongheid tonen
en de haren die ik verloor
met behoud van mijn streken

smul ik van de zon
de maan en de sterren
van de wind die zingt in bomen
van vogels die sjilpen in mijn tuin

laaf ik mij aan de warme woorden
de hartelijk en welgemeende groeten
van de mensen die mij mantelen
van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

ode aan de mensen die mij mantelen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ouder worden’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.