INLOGGEN
«»

het leven, weet je - vier het

het leven - weet je
wordt rijker of armer
door hoe wij het leven
gebruik maken van vandaag
met de ervaring van gisteren
naar de droom van morgen

het leven - weet je
is als tekenen zonder gum
vier daarom elk lijntje - elke veeg
die het leven bont schildert
op wat blanco begon

het leven - weet je
is een optelsom van momenten
van vreugde en verdriet
een eenrichtingsweg die slingert
naar steeds een andere horizon

het leven - weet je
is te kort om iemand anders te zijn
het leven - weet je
is wat jij maakt van jouw gedachten
parel dus jezelf en rijg fier de jaren

want leven - weet je
leven duurt een leven lang
vier daarom dit moment
de mijlpaal tussen de ene en de volgende stap
van harte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

verjaardagswens Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het leven, weet je - vier het’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.