Pijn is pijn

Eefje

Pijn,
Ik heb pijn, elke dag, elk moment.
Niet in mijn arm, been of nek, maar in mijn hart.
Een pijn zo schel als het felle licht op een zomerse ochtend.
Een pijn zo onverdraagbaar, dat ik soms niet meer wil.
Ik leef en ik strijd, of is het leven een definitie van strijd?
Zo zegt men pijn is fijn, maar nee pijn is pijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Eefje (Actief sinds: 27-02-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pijn is pijn’ van Eefje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.