In gespannen afwachting

Dakoyria

In uiterst gespannen afwachting ben ik
van de al verwachte rouwkaart.....
Een halve eeuw kende ik die persoon,
de een na de andere belevenis die
woordenloos rondwaart

Een totaalbeeld is daarbij ontstaan van
de geliefde man die ik zo node moet laten
gaan
Niet zozeer om hem in concreto, zijn
lichaam was wat je noemt "op".

Gezamenlijk met anderen nu alleen nog de
rouwdienst, de van harte geuite woorden,
de prachtige bloemen...
Per saldo het uiteengaan van elkaar; nog
lang erna kun je de stemmen horen zoemen.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In gespannen afwachting’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.