Elke dag

Anne-Lynn de Kock

Dagen gaan voorbij,
En elke dag, niemand die het ziet,
Niemand, nee, niemand ziet mijn pijn,
Mijn pijn en verdriet,
Zoveel doe ik voor een ander,
Altijd doe ik mijn uiterste best,
Maar ik ben nooit goed genoeg, of beter dan de rest,
Elke dag weer vechten tegen verdriet,
Dat gun ik echt niemand niet,
Elke dag een stukje meer,
Val ik in een gat,
Het lijkt wel oneindig,
Van de pijn van het verleden,
Die zich steeds weer herhaalt in het heden,
Elke dag weer die lach,
Die lach zonder doel,
Want nooit gaat het slecht, altijd 'oké',
En ik praat met ze mee,
Want ik huil, maar ik lach,
Vaak ben ik moe,
Want telkens verbergen hoe ik me voel, dat is mijn doel,
Ik kijk in de spiegel, ik zie een ander meisje staan,
Ik weet wie het is, maar ik wil haar niet zijn, dus ik ga door met de schijn,
Het gaat goed met mij,
Dat is één grote leugen,
Ik wou dat ik me ooit is ergens op kon verheugen,
De blijdschap voelen en beleven,
Misschien zal ik dan ooit nog wel, weer opleven.
Want dagen gaan voorbij,
En elke dag, niemand die het ziet,
Dat gun ik echt niemand niet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anne-Lynn de Kock (Actief sinds: 12-02-2020)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht heb ik geschreven toen het een periode minder met mij ging door de stress rondom corona en school. Het gaat gelukkig nu beter met mij!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Elke dag’ van Anne-Lynn de Kock zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.