Wil je bij me blijven?

unfairtility_tale

Kleine voetjes, kleine handjes
Eerste lachje, eerste tandjes.

Eerste stapjes, eerste woordjes
Je wilt graag gaatjes in je oortjes.

Eerste knipbeurt, eerste schooldag,
Of je langer opblijven mag...

Leren zwemmen, leren fietsen,
Stiekem snoepjes weg bietsen.

"Kijk eens mam, met losse handen!"
Roep je met loszittende tanden...

Vallen en opstaan, wat een verdriet.
Waarom is dit? Waarom is dat?
"Nee, moe ben ik nog niet!"

Lief kind van mij,
Ik steun je hier allemaal bij.

Je zult bij mij niets tekort komen,
Ik durf alleen niet meer goed van je te dromen...

Mijn hart zit vol met moederlijke liefde, troost en geborgenheid,
Maar voordat ik je dit kan geven,...raak ik je steeds kwijt.

Het gemis is groot, mijn hart doet pijn,
Hopenlijk mag je ooit bij me zijn.

Nu kan ik je alleen maar dromen en schrijven.
Wil je asjeblieft de volgende keet bij me blijven?!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

unfairtility_tale (Actief sinds: 02-11-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wil je bij me blijven?’ van unfairtility_tale zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.