INLOGGEN
«»

En het verdriet sterft

In mijn hart, 'mi corazon'
doden de muzikanten
met liefdesliedjes vol zon
mijn verdriet, 'muere la desazon'

Met gesloten ogen dansen we
in marmeren weelde
onder een versierd plafond
beelden zien op ons neer

Iemand neemt mijn hand
laat me rondjes draaien
mijn ziel zweeft omhoog
schudt zijn tranen af

en strekt zijn armen uit
als een zonnepauw
Mijn buik glanst, groot
is mijn hart, 'mi corazon'

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Musica llanera ('Muziek van de vlakte', in casu 'Los Llanos' ['De Vlakten'] in Venezuela), gespeeld in het Tropenmuseum in Amsterdam op 21 maart 2009 // Bundel 'Opnieuw' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘En het verdriet sterft’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.