Wees blij?

Gertjan van der Kraan

Wees blij?

Wees blij in de Heer
Al besef je steeds meer
Dat dit je moeite kost
Want je bent niet verlost
Van die langdurige pijn
Moet je dan dankbaar zijn?
Je bidt al zo lang
En soms ben je bang
Je geloof te verliezen
Om verkeerd te kiezen
Omdat ik verblind raak
Voor de hemelse zaak
Die je maar niet begrijpt
En soms al lang rijpt
In je persoonlijk leven
Waarin we vaak kleven
Aan wereldse zaken
En in verwarring raken
Vanwege het vage nut.

Ik denk aan Jozef in de put
Met zijn boosheid en vragen
Was hij blij of ging hij klagen
Zat hij met het grote Waarom?
Na jaren kwam het Daarom!
Zo hoop ik, dat in je verdriet
Je gelooft dat God alles ziet
Wat echt niet wil zeggen
Dat alles valt uit te leggen
Toch ben ik blij in de Heer
Voor Zijn steun, iedere keer
Als ik Hem vraag om kracht
En dan dank ik Hem zacht
Als ik Zijn nabijheid ervaar
En ik naar de hemel staar
Wanneer de wereld verstomd
Omdat Jezus weder komt
Om dan eeuwig blij te zijn
Ook al beleef ik nu nog de pijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wees blij?’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.