INLOGGEN
«»

Een verdrietige oudere

Stilletjes huilt zij haar tranen; komt óm in haar verdriet
Daarin gerespecteerd wordt zij wel, maar wat troosten
probeert men dan niet

Zij verdwijnt nu snel naar haar allerlaatste woonplek
Slechts één kamer in een tehuis...
Zij ziet dat volstrekt niet zitten, hoe ter wereld voelt zij
zich daar ooit wel thuis?

In haar huidige woning staat nog haar bed in het midden
van de kamer
De kinderen regelden het maar zij voelt zich wel zo naar

Velen spreken een bemoedigend woord, maar haar écht
bereiken kun je niet
Zij zal slechts lijdzaam moeten ondergaan, een andere
keuze geenszins voorradig, nog in het verschiet.

Dakoyria, 2019.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een verdrietige oudere’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.