Oss

Dick Voogd

Oss

De dag begint zoals andere dagen
en de zon scheen al vroeg.
Je geeft je kinderen een
knuffel, zoals altijd.
Ineens gebeurt er iets ernstig.
Op een bewaakte spoorwegovergang
werd er een elektrische bolderkar
geraakt door een stoptrein.
Het leed is niet te overzien.
Vier kinderen kwamen om het leven en
een vrouw en een ander kind raakten
zwaargewond.
Een tragische gebeurtenis in het land
mensen staan erbij… stil.
Hoe kon dit gebeuren iedereen leeft
mee.
Het enige wat we kunnen doen, is
kaarsjes branden
en meeleven.

Familie en vrienden, wij wensen jullie
heel veel sterkte de komende tijd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dick Voogd (Actief sinds: 06-12-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oss’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.