INLOGGEN
«»

Bedroefd

Bedroefd
Ik las in een artikel het vreemde woord larmoyant
voor mij vreemd, maar het stond in de krant
dus toch maar weer op internet zoeken
in de diverse online woordenboeken
bedroefd is het meest gebruikte Nederlandse woord
eigenlijk is het niet helemaal correct
er moet nog sentimenteel voor, ik heb het gecheckt
“sentimenteel bedroefd” was dus de vertaling
ik denk, ze nemen me weer in de maling
als het de bedoeling van de redactie is om mij wat te leren
is dat wel gelukt, dus petje af voor die dames en heren
maar ik lees liever een voor mij begrijpelijke krant
en deze vreemde woorden maken mij dus larmoyant.
Dirk

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dirk
Actief sinds: 09-12-2017Informatie bij het gedicht:

Na een artikel in de krant Tubantia Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bedroefd’ van Dirk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.