INLOGGEN
«»

1978

Onrust
kust de avond
bevallende moeder
van jonge tiener

we tellen schaapjes
en vallen in slaap
tot papa
met tranen
bovenkomt

is het mamma?

Nee, Arjan
hij werd geboren
en ging heen

Mijn God waarom
kromme tenen
en duizend vragen

we wagen ons niet aan antwoorden

Tot ik jaren later
zijn ziel ontmoet, stil groet
ik het leven en breng hem thuis

Arie Benjamin
we noemen je Arjan
vluchtig levend
kerven wij jouw naam
in de grafsteen
van mamma

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lúthien Oronar
Actief sinds: 07-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘1978’ van Lúthien Oronar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.