INLOGGEN
«»

Stroomloos

De straat waarin ik woon 


zit twintig nachten zonder stroom.


Dat is te zeggen buitenshuis:


tien straatlantarens vielen uit.



De klok slaat drie, 't is nieuwe maan.


Dreigend hangt het duister tussen de huizen.


Sluipt daar een man in boevenpak?


Ach nee, het is een grijze afvalbak.



Verlaten bouwsteigers op het trottoir


vormen een gevaar voor elke wandelaar. 


Opeens verlies ik mijn besef van tijd


en wijkt de werkelijkheid.



Gedachteflarden die gaan zwerven.


Herinneringen die zich in ’t geheugen kerfden.



Het is weer oorlog.


Twee soldaten lopen door de straten.


Ze wijzen naar een raam dat niet verduisterd is



en schieten het aan scherven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Kees van Kempen
Actief sinds: 27-05-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stroomloos’ van Kees van Kempen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.