Gevangen in mijn eigen lijf

Passion

Ik kijk in de spiegel en wie zie ik daar.

Ik ben het niet want ik ben niet haar.

Ik ben een hem alleen niemand die het ziet

Verborgen in een lichaam waar ik niet behoor.

Ik hou me stil en leef zo nog even door.

Nu voel ik mij een rups die opzoek is naar zijn cocon.

Zodra ik daar in zit verander ik hoor.

Dan kom ik eruit als een prachtige vlinder.

En ga ik er als mijzelf er vandoor.

En zal ik de wereld als mijn eigen ik verblinden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-06-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Passion (Actief sinds: 08-06-2014)

Informatie bij het gedicht

Geprobeerd hier in dit gedicht het gevoel van iemand te laten zien die in het verkeerde lichaam is geboren.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gevangen in mijn eigen lijf’ van Passion zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.