Het stukje glas in je hand

Gedichtenlady

 Je wilt het niet, maar doet het iedere keer
 het bloed stroomt langs je armen en je been
 je hebt pijn, wil dat iemand naar je luistert
 maar je kan niet praten, zelfs niet als je fluistert

 Het stukje glas, neem je iedere avond
 soms links, soms rechts in je hand
 welke kant zal je nu gebruiken
 om je lichaam te verminken
 het maakt je zwak en je voelt je steeds meer een plant

 Toch …
 je doet het al zolang
 het stukje glas in je hand
 is geworden, je allerbeste vriend
 omdat je steeds denkt
 dat je dit leven niet verdiend

 Diepe krassen op je huid
 je armen, je benen en je buik
 je hele lichaam verminkt
 maar niemand die het weet …

 dat je steeds verder onder de aarde zinkt …

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

de gevoelens van een automutilant verwoord

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het stukje glas in je hand’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.