INLOGGEN
«»

Het meisje zonder capuchon

 Gestamp in plassen en gespetter
 Gehaaste zakenlui diep gebogen
 De kreten van een verheugd kind
 Dieren die wegschieten in hun hol

 De regen leidt hun aandacht af
 Laat mensen in zichzelf keren
 Niemand heeft gelet
 Op het meisje zonder capuchon

 Het hoofd niet door de regen gebogen
 Ziet zichzelf in de spiegelende plassen
 Druppels glijden van haar neus
 De regen maskeert haar tranen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zomaar-Iemand
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

Dat vind ik een voordeel aan de regen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het meisje zonder capuchon’ van Zomaar-Iemand zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.