Pesten

Marill Meijs

 waarom wordt de een gepest
 de ander niet
 is het een test
 van pijn en verdriet

 is het een kwestie van uitstraling
 neem je die dan in de maling
 of ligt het aan gedrag
 waardoor je die ene niet mag

 ik weet het nog zo goed
 hoe mijn broertje werd gepest
 hij verzamelde al zijn moed
 en vertelde het aan de rest
 van zijn broers groot en klein
 het resultaat mocht er zijn
 samen stonden ze aan de poort
 hebben alles even aangehoord
 namen samen een besluit
 grote broer blies op zijn fluit
 de groep raakte in paniek
 het trok nogal veel publiek
 toen een agent verscheen
 hij de jongens een voor een
 waarschuwde voor hun gedrag
 naar hun ouders ging voor beklag

 nooit is mijn broertje meer gepest
 dat hij achter bleef met leren bij de rest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

hoe mijn broertje werd gepest met zijn leerachterstand

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pesten’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.