Geen geborgen kinderdroom

droomster

 Niet onbevangen slapen
 niets lijkt op
 een geborgen kinderdroom
 Hevig verkrampt
 luisteren naar die
 ene trede die zo kraakt

 Het gelaat
 die met een liederlijk
 gezicht laat weten
 waarom hij zachtjes praat
 Hijgend in het kinderoor
 viert hij zijn lusten
 zonder geweten.

 Zij draagt nu de sporen
 zonder te weten
 van moeder tante en zus
 Verdoemd door de tekens
 van vaders lust

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

droomster (Actief sinds: 22-02-2014)

Informatie bij het gedicht

30-03-2011

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geen geborgen kinderdroom’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.