Dood, omdat zij dun wilde zijn

Britta Nijhuis

 Mijn vriendin is overleden
 Door haar ideaal overreden
 Omdat ze dun wilde zijn
 Is zij gehaald door Magere Hein

 De liefste mens op aarde
 Had te weinig eigenwaarde
 Ze was de mooiste vrouw die ik kende
 Die iedereen verwende

 Oké een maatje meer
 Wel met een hart heel teer
 Die van iedereen houden
 Veel die op haar bouwden

 Ze straalde van schoonheid
 Hield van de mensheid
 Was erg gastvrij
 Maakten iedereen blij

 Met al haar goede daden
 Zorgde zij vastberaden
 Voor familie en bekenden
 Vrienden en hulpzoekenden

 Iedereen kon bij haar terecht
 Maar haar eigen gevecht
 Heeft zij verloren
 Dat ging heel veel levens verstoren

 De maagverkleining werd haar fataal
 Voor een stom ideaal
 Is een bijzonder mooi mens, gewoon zomaar overleden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Britta Nijhuis (Actief sinds: 12-03-2014)

Informatie bij het gedicht

helaas waar gebeurd

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dood, omdat zij dun wilde zijn’ van Britta Nijhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.