Hoe vertel ik het mijn kind

Britta Nijhuis

 Maak ik er een sprookje van
 Zeg ik, dat ik naar de hemel zal gaan
 Op dit moment geloof ik het zelf niet
 Voel ik veel te veel verdriet

 Ik laat mijn kind alleen achter
 Mijn man zal ook vergaan
 Van pijn en ongeloof
 Met alles wat die moet doorstaan

 Hoe vertel ik het mijn kind
 Dat ik voor altijd weg ben
 Niet later maar heel gezwind
 Als ik het zelf niet eens begrijp

 Hoe vertel ik haar, dat ik er niet zal zijn
 Als zij van school afgaat
 Haar rijbewijs haalt
 Gaat trouwen
 Zelf kinderen gaat krijgen

 Ik zal haar nooit meer kunnen troosten
 Haar niet meer toejuichen
 Haar nooit meer kunnen prijzen
 En nooit meer de goede weg wijzen

 Hoe vertel ik het mijn kind
 En hoe vertel ik het mezelf
 Dat ik gauw moet gaan
 En dan niet meer zal bestaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Britta Nijhuis (Actief sinds: 12-03-2014)

Informatie bij het gedicht

ik zag een film en dacht ineens, als ik dat was, wat zou ik dan zeggen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoe vertel ik het mijn kind’ van Britta Nijhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.