Wat wou ik graag een vogel zijn.

Elke

 Ach, wat zou ik graag een vogel zijn.
 Even mijn vleugels uitslaan.
 Niet langer blijven stilstaan.
 Maar gaan en staan waar ik wil.

 Een nest bouwen met takjes en mos.
 Ergens hoog in een boom.
 In een dicht begroeid bos.
 Waar niemand anders is.

 Een witte vogel.
 Een zwarte vogel.
 Grijs of geel.
 Rechte ogen,
 of staan ze scheel?
 Wat is het verschil,
 als ik dat nu eens wil.

 Maar als ik weg ben,
 zal ik heel veel missen.
 Ik moet nu snel beslissen.
 Zal ik blijven, zal ik gaan?
 Nog nooit zolang bij 1 iets blijven stilstaan.
 Ik wil mijn vleugels kunnen uitslaan.

 Maar ik zal wel blijven.
 Alleen voor jou.
 Nog wat gedichtjes schrijven.
 Maar niet langer stil blijven staan.
 Ik wil vooruit gaan!

 Ach, wat wou ik graag een vogel zijn.
 Groot of klein.
 Wat is het verschil?
 Als dat is wat ik wil.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elke (Actief sinds: 06-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Voor jou zal ik blijven en nog wat gedichtjes schrijven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat wou ik graag een vogel zijn.’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.