Verstoten

Elke

 zouden we verstoten zijn
 de kleinsten uit het vogelnest
 zouden we anders zijn
 de zwarte kant die alles verpest

 zou men ons kunnen aanvaarden
 wees niet zo laf, geef je commentaar
 woorden scherp als zwaarden
 ik houd mijn schild alvast klaar

 ik wist niet wat het was
 gelukkig zijn
 de vrolijkste van de klas
 zouden wij dan nu verstoten zijn?

 wij zijn zwervers in onze ziel
 beroofd van onze thuis
 even gewild, zijn wij
 cola zonder bruis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elke (Actief sinds: 06-03-2014)

Informatie bij het gedicht

How I feel about it...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verstoten’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.