INLOGGEN
«»

Potloodstrepen en Gomsels

 Weet je nog?
 Toen jij naast me zat
 Weet je dat nog?
 nee, ik niet meer.

 We zijn gemaakt van potloodstrepen
 de wereld is slechts een gom
 uitgegomd, de een na de andere
 soms te dik, te lelijk of te dom

 En wat/wie ben ik dan?
 gewoon een potloodstreep van 15 jaar
 jammer dat ik niet gommen kan
 ja, kon ik dat maar

 Ik kan altijd proberen
 ik gom best iedereen weg
 zo zal de mensheid misschien eens leren
 waar een wil is, is een weg

 Mijn weg zal wel krom lopen
 zo denk ik dan
 maar op die kromme stukken leerde ik hopen
 dat ik misschien ooit gommen kan

 Ik mis je.
 Geschreven door een Potloodstreep
 Geschreven voor een Gomsel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Elke
Actief sinds: 06-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Potloodstrepen en Gomsels’ van Elke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.