INLOGGEN
«»

ogen vol pijn

 Als klein kind,
 In een groot land.
 Vol oorlog,
 En vol pijn.

 Geen vrijheid meer,
 En gedwongen de doden.
 Omdat hij anders zelf,
 Gedood zou worden.

 Geen ouders meer,
 Om hem te beschermen.
 Geen warmte meer,
 Alleen de leegte en de kou.

 Zijn pistool op zijn schouder,
 Is zijn vijand en zijn vriend.
 Vijand, om andere te doden,
 Vriend om zelf te blijven leven.

 Maar als die kinderen worden bevrijdt,
 Haal je ze uit de oorlog.
 Maar de oorlog,
 Haal je nooit meer uit het leven van een kind.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Tears-deep-inside
Actief sinds: 11-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ogen vol pijn’ van Tears-deep-inside zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.