Rots in de (ver)branding

Mathias Meetsseman

Het verlangen daar
Blijf uit de buurt
De boodschap werd niet verstuurd
Het ruisende water onbevaarbaar

Doe alsmaar te dom
Mijn hersenen zijn langzaamaan verkleumd
Die mate dat m'n gedachtegang me niet meer jeunt
Willen grissen naar die verdomde gom

In de verte neem ik iets waar
Verscholen achter een erodeerde rots
Waar al zoveel tegenaan is gebotst
Ga ik zitten op een statig strandstoeltje en staar

Het wil zijn geheim niet prijsgeven
Laat me maar al te liefst misleiden
Al die getroffen kiezelsteentjes vermijdend
Zie ik daar alsnog een bron van leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mathias Meetsseman (Actief sinds: 25-12-2021)

Informatie bij het gedicht

'Jeunt' is een West-Vlaams synoniem voor plezieren Hoop dat jullie hier misschien moed in vinden!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rots in de (ver)branding’ van Mathias Meetsseman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.