INLOGGEN
«»

Bemoedigen

Bemoedigen

Dankbaar voor talenten en gaven
Waaraan anderen zich kunnen laven.
Zich daardoor laten versterken,
Vaak zonder het te bemerken.
Maar in de stilte van dit gegeven,
Bij een onbekende in het leven,
Mogen we God dankbaar zijn,
Voor een verlichting in hun pijn.
Maar bemoediging houdt meer in
Dan een tekst, gedicht of een zin.
Bemoediging is zeker ook bidden
Voor hen die niet in ons midden
Maar in honger en dorst verkeren,
Hun kinderen zien verteren.
Natuurlijk zien we ook de zin
Van een gedicht of tekst wel in.
Voor hen die lijden in ons land.
Maar bemoediging heeft nog een kant;
De stilte van de binnenkamer in gebed.
Dat is waar God zeker ook op let.
Je tijd namelijk ook weten te geven,
Voor anderen met een moeilijk leven.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bemoedigen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.