Veel meer

Gertjan van der Kraan

Veel meer

Je wilt zo graag iemand steunen
Zodat ze even kunnen leunen
Bij de pijn en vragen in hun leven
Om zo even wat houvast te geven
Maar om de juiste woorden te vinden
Laten we ons vaak zo snel binden
In de vaste regels en de vormen
Binnen de ons aangeleerde normen
Terwijl bemoedigen van medemensen
Veel meer is dan kracht toe wensen
Want echt troosten bij pijn en smart
Is kijken, horen en praten met je hart
Vooraf gegaan door een stil gebed
Omdat je het vanuit jezelf niet redt
Als je op die manier het gesprek aangaat
Weet je dat je er niet alleen voor staat
Ook al lijkt troost zijn doel te missen
God zal uiteindelijk toch beslissen
Waar en wanneer de woorden landen
Voor het verbreken van de banden
Die knellen bij de pijn het verdriet
En zo weer kracht en vrijheid biedt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Veel meer’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.