INLOGGEN
«»

Weer om een erfenis te verdelen

'Echt van dat weer om een erfenis te verdelen',
zo zou mijn moeder zaliger zeggen
Een flinke poos pot verdelen en denkbeeldig zelfs
uitgeven... Aan wie of wat? Wie het weet mag het
zeggen

Voor even vergeten het wat stormachtige, natte en
zeer mistroostige butengebeuren
Enige troost wel uit een welbekende fles: een straffe
cognac waarom je niet eens hoeft te zeuren

Zekerheidshalve is licht boven de eettafel aangedaan
En verder rekenen, niets maar dan ook niets overslaan
Ter verhoging van de al aangename stemming nog een
geserveerde, maagvullende snack

Het allengs toegenomen onderling gelach overstemt
het zachte radiogeluid
Deze vorm van vrije tijdsbesteding, het kon beroerder
en is zo heel niet gek!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Weer om een erfenis te verdelen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.