INLOGGEN
«»

Hij is mijn Redder

Judas, een trouwe volgeling van Jezus,
de mond vol wat er wordt verteld.
Was toch een trouweloos verrader,
verkocht de Heiland voor wat geld.

En vele trouwe volgelingen,
de mond vol wat er wordt verteld.
Zij zijn verraders met hun monden,
en zijn op roem en eer gesteld.

De waarheid willen zij niet horen,
niet van het groot, niet van het klein.
Ze ergeren en storen zich
en zitten vol venijn.

Ook Judas dringt mijn leven binnen,
zo sluw en listig ,als weleer.
Maar Jezus zal mij nooit begeven,
Hij is mijn Redder en mijn Heer.

1998

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hij is mijn Redder’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.