INLOGGEN
«»

Maar toch

Maar toch

Hoe kun je nu troost geven
Of iemand werkelijk steunen
In dit vergankelijke leven
Zodat ze even kunnen leunen
In hun persoonlijke verdriet
Waardoor ze even ervaren
Ze vergeten me toch niet
De zon zal nu niet opklaren
Gedachten zijn daarvoor zo vol
Hij was een deel van het gezin
Het gezin lijkt nu zo hol
Maar toch weet je binnenin
Dat de pijn voor hem weg is
Hij mag nu werkelijk leven
Al is voor jullie het gemis
God zal echt troost geven
Want Hij kent ons aller hart
Voor jullie als broers en zussen
Weet Hij van jullie smart
En zal dit eenmaal blussen
Als eenmaal op de grote dag
Je weer verenigd zult zijn
En je met een blijde lach
Dan zal leven zonder pijn
Bij God de Vader en de Zoon
Die wist van je pijn en je gemis
En je verteld op liefdevolle toon
Dat dit nu allemaal over is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Het is soms moeilijk te troosten Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Maar toch’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.