INLOGGEN
«»

Moedig

Ach weet je wat het is
wat ik nu gewoon mis
is de kracht van een leeuw
de tijd van een eeuw
de hersens van een wijsgeer
de huid van een ijsbeer
de rust van een kluizenaar
wat plukken van Goliath's haar

Ach weet je waar het op staat
waar alles weer mee gaat
Schwarzenegger's spieren
de werklust van mieren
de macht van een tovenaar
de veerkracht van een vioolsnaar
zenuwen van staal
een legers arsenaal
een beschermengel op schoot
en voor niemand als de dood

Ach weet je hoe het nu gaat
als ik zo tegen je praat
bedenk ik mij plots
met enige trots
dat van alles dat ik mis
er toch een piepklein beetje is
en met al die beetjes bij elkaar
krijg ik het misschien wel voor mekaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

caroline verhagen
Actief sinds: 25-10-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Moedig’ van caroline verhagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.