Puberteit

Nono

Lachende gezichten, geklets, geschreeuw, gekus,
Dat is wat ze hier doen, zo zit het dus.
Maar is het echt? Is het waar? Is iedereen zo blij?
Of zitten er tussen die gezichten, een aantal maskers bij?
Wat als iedereen, zijn ware gezicht zou laten zien?
Zou iedereen er dan nog zo zorgeloos uit zien?
Want pubers hebben ook gevoelens, ook al zie je die nu niet.
Dus houdt rekening met elkaar, ook met wat je niet ziet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nono (Actief sinds: 11-05-2022)

Informatie bij het gedicht

Tieners die depressief zijn, zetten vaak een masker op. Ze doen dan alsof alles goed is, maar dat is niet zo. Het is lastig om aan iemand te zien wanneer die een masker op heeft. Daarom zou het fijn zijn als iedereen gewoon een beetje rekening met elkaar zou houden en er voor elkaar zou kunnen zijn.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Puberteit’ van Nono zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.