Het feest komt later

Zywa

Blauwe plekken op mijn heupen
van groeispurt, lange dagen
mijn hersenen laten leren
en altijd tegen de wind in
fietsen, 's winters over polderijs

Een recept van de dokter
met scheve ogen van mijn zusjes
die ook wel slagroom willen
eten elke dag, maar ja, dan
moeten ze maar harder groeien

lange dagen hun hersenen laten leren
en altijd tegen de wind in
fietsen, 's winters over polderijs
(voor hun toekomst, voor henzelf --
..het feest komt later)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Bundel 'Blauwe plekken'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het feest komt later’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.