INLOGGEN
«»

GENERAAL VLIJMEN

In de gestalte
van een fier rechtop staande,
sterke geitenbok
kleedt de legeraanvoerder
zich in streng, strijdvaardig groen.

Hij is eregast
bij een sprankelend tuinfeest
tussen de bomen
bij het deftige kasteel
van Markies de Canteclaer.

De trotse krijgsman
denkt beledigd te worden
door Ollie Bommel,
die plotseling ongewenst
in de feestvreugde verschijnt.

De verschrikte heer
tracht uitleg te geven
aan de gekwetste,
maar wordt terstond uitgedaagd
tot duel op de sabel.

De vechtersbaas wacht
met opgeheven wapen
op zijn bevreesde
tegensander, die het zwaard
op een dikke boom beproeft.

Olivier vlucht weg
na grote vernielingen
in de schone hof,
laat de generaal verbluft,
kwaad, teleurgesteld achter.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Op een tuinfeest van Markies de Canteclaer verschijnt heer Bommel ongenood met een wonderbare uitvinding. Door een onhandig gebaar treft zijn hand het hoofd van generaal Vlijmen. De generaal wil een duel op de sabel. Heer Bommel test zijn wapen op een dikke boom, waardoor het hele tuinfeest wordt vestoord, want de boom valt om. Heer Bommel vlucht Auteursrechten
Op dit gedicht ‘GENERAAL VLIJMEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.