INLOGGEN
«»

VAN OUD NAAR NIEUW

Antwerpens adem
geeft jong versterkend leven
aan de schone tuin
om het statige paleis,
dat kunst zonder tijd bewaart.

De olmenrijen
beschutten waakzaam en trouw
al wat tussen hen
en de muren van 't gebouw
krachtig wenst te ontluiken.

Men hakt in zwak hout:
kerselaars gaan, maken plaats
voor krentenbomen,
die elke dag de hof
versnipperde pracht schenken.

Sterk loof en bloemen
brengen in samenwerking
met vlinder en bij
een blijmoedig geurenspel
naast schilder- en beeldhouwwerk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Dit gaat over het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen en de bijbehorende tuin, die beide een vernieuwing ondergaan. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VAN OUD NAAR NIEUW’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.