INLOGGEN
«»

RIJWIEL EVEN KWIJT

Rustig door fietsen;
laat die auto's langs razen.
Voorzichtig remmen
voor het grote bankgebouw.
Waar kan de tweewieler staan?

Ha, vlak naast de deur
staat een stevig fietsenrek.
Wat gaat het lastig
de ketting tussen spaken,
om de staaf heen te wurmen!

Vingers en schakels
voeren een klinkende strijd:
beide krijgen schrammen.
De worsteling is voorbij;
op naar het geldgeritsel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘RIJWIEL EVEN KWIJT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.