INLOGGEN
«»

FLITSENDE OGENBLIKKEN

Twee rechte stokjes
liggen stijf opeengepakt
in de reiskoffer,
zijn rozen uit Europa
tussen Javaanse palmen.

Wat ben ik van plan?
Gedachten en voornemens
komen aanzweven
verdwijnen, duiken weer op:
mijn hoofd is een spookkasteel.

Frisse morgenzon
brengt door het bos lichtvlekken
vol zacht gesprankel,
die als een smidsvuur wekken:
nieuwe daagse bezigheid!

Lichtpuntjes branden
in de verduisterde zaal:
ik voel me omhelsd
door de eindeloze ruimte
van het geheime luchtruim.

Blij zakenleven
galmt door heel het warenhuis
van de Bijenkorf,
maar kent niet die straffe tucht
der kleine honingmaaksters.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘FLITSENDE OGENBLIKKEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.