INLOGGEN
«»

TANKA 'S VAN TERUGZIEN

Wonderkracht sluimert
in het oude fabrieksspoor:
staven en bielzen
liggen fier, overwoekerd
door struikgewas vol bloemen

Dicht opeen bloeien
wilgenroos en duizendblad
waar het slachthuis stond:
wild leven ontluikt geurig
na de zakelijke dood.

Naast de autoweg
ligt een grote tros bloemen,
vol gonzend leven,
zingend voor mensen vol bloei,
die hier de dood vonden.

We zijn vol vragen
op onze boswandeling,
zoeken lange tijd
naar beelden en gevoelens
uit onvatbaar verleden..

Vergenoegd speuren
langs hoge maisvelden
en dichte struiken…
Almaar gestreeld door die geur
van onzichtbare geiten...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘TANKA 'S VAN TERUGZIEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.