INLOGGEN
«»

OPWELLEN EN B EZINNEN

In de bosvijver
vol open waterlelies
bloeit een eilandje
van jonge, dichte struiken,
dankzij die dode boomstam.

Felle klaprozen
en bont vingerhoedskruid
staan overheersend
in het hoge, wilde gras.
De schilder kijkt, mengt almaar...

Op de brede berm
staat een dichte rij beuken
met kromme stammen;
je ziet nog altijd de wind,
die hen als boompjes duwde.

De brede rivier
noodt tot zwemmen, waar dan ook;
maar al die zwanen
zoeken de geborgenheid
van een kleine, kalme kreek.

Het losse blaadje
dwarrelt weg, is verdwenen;
de boom staat stevig:
beide zijn even vluchtig
en kwetsbaar in Gods ogen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘OPWELLEN EN B EZINNEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.