GELOOF

Han Messie

In Gods alziend oog
werken twee lenzen samen;
de sterrenkijker
en de microscoop zijn hier
hecht in elkaar versmolten.

Had onze aardbol
meer land en minder water,
dan zou de wereld
nóg ingewikkelder zijn,
des te heviger twisten.

Wat matig bevalt...
Het willen bestrijden of
liefdevol dulden?
Een nieuwe levenskunst luidt:
"Zoek strenge verdraagzaamheid!"

De wereld woedt voort.
Draaikolken van het heden
haasten zich naar de toekomst.
Nieuwe tijd? Ander leven?
God ziet dit lankmoedig aan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GELOOF’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.