Motivatiebrief rechtsgeleerdheid...?

Y.A

Een motivatie…?

1. Een sterke drang ervarend…

Kostbare tijd -a.u.b.- besparend…

…op naar een rechtswetenschappelijk bewustzijn ?

2. Waarlijk dit belevend.

Een hogere geleerdheid nastrevend.

Te verweven met het ingenieuze menselijke brein…!

3. Te synchroniseren…

“In den beginne”… en nog veel te authentiseren…?

Wat mag wel en wat mag zeker niet ?

4. Nog zoveel te bevragen.

Moet(en) in zekerheid welslagen !

Wellicht de “VU” een glorieus gebied ?

5. Maar toch zoveel universiteiten.

Verenigde diversiteiten.

In hoeverre dan nog ‘vrijelijk’ te assimileren ?

6. Tijd -en plaatsgebonden…

“Wetenschappelijk”: ooit bevonden.

Indien dan mogelijk te affiliëren…?

7. Letters vormend woorden.

Gebonden in vocabulaire akkoorden.

Verklaring mijns en creatief.

8. Nederlands gemotiveerd.

Poëtisch dit beheert.

Maatschappelijk betrokken en progressief !

9. Drietalig deels geleerd.

Waarlijk dit beweert.

En met een academische nuance.

10. Hoffelijk verwoord,

Ofwel zoals het hoort…

En hopelijk niet verstorend de ambiance.

11. Dus correct graag hier dan beoordeeld.

Relatief
en toch nog
geen totaalbeeld.

Mijn motivatie toch zeker wel oprecht !

12. Wel voorheen ‘benadeeld’…

Door hen kortzichtig beoordeeld.

Dus voor mij een rechtenstudie voorbestemd…

of onterecht …?

13. Ja en zeker door mij geschreven.

Taalkundig en bedreven.

Wie dan zo bekwaam

en zinnend op potentie ?

14. Ervaringrijk en wijs…?

Overtreffend elke eis…?

En met een gezuiverde prudentie…?

15. Hierbij dan gemotiveerd.

Afgesloten en bezweert…

(Noch het Nederlands verleerd.)

Was toch wel even weg…

16. Me hiervan dan te distantiëren...?

Elders te ambiëren…?

(Of een welgezindheid bevonden ?)

En verder in persoonlijk overleg ?

Ps.

1. Waarschuwend voor valse plagiaat.

2. Preventief tegen vijandschap en haat.

3. Strevend naar Barmhartigheid en Vertrouwen.

4. Het rechte pad te volgen…

5. Niet afwijkend, geen duivels volgen.

6. Opdat de harten oprecht van elkander gaan houden.

7. “Pro Deo”

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Y.A (Actief sinds: 06-10-2019)

Informatie bij het gedicht

Overweeg een rechtenstudie en dit gedichtje gemaild naar het bestuurssecretariaat van een universiteit ter motivatie met nog een aantal gegevens.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Motivatiebrief rechtsgeleerdheid...?’ van Y.A zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.