INLOGGEN
«»

EFTELINGONTVANGST

Onder de hoge spitse daken
van het poortgebouw
voor de geliefde Sprookjeswereld
staan op een ronde steiger
de opgewekte Roodkapje
met haar volle mandje
en de lieftallige Doornroosje
in een lange roze jurk
ze hebben hun bos en paleis
voor enige tijd verlaten

het olijke meisje
en de waardige prinses
wuiven naar een ieder
die dichterbij komt
spreken en zingen
de mensen opgewekt toe
geven speurzin en ontdekkingslust
warme verbondenheid.

de vrouwelijke begroeting
wordt beschermend bijgestaan
door een sterke ridder
met geducht maar rustig zwaard
tot mogelijke strijd bereid

alle bezoekers van het rijk
vol onbegrensd wonder
mogen verder lopen
het verlangde oord beleven
waar elke stemming mag wezen
gevaar en moeite uitdagen
vreugde bij angst zoeken
zowel groot gezelschap
als eenzaamheid minnen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘EFTELINGONTVANGST’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.