INLOGGEN
«»

OUDE GELAARSDE KAT

Ik edel maar aftands troeteldier van dit kasteel
beleef mijn nadagen op een zijden kussen
ontvang moeiteloos de allerfijnste spijs
spin uren achtereen bij zoete verveling
word prinsheerlijk bedorven door mijn geliefde baas
ooit voor de markies van Carabas gehouden

als een zwerver zonder schoeisel ontvlucht ik het slot
tast met gewone blote klauwen in het duister
vind de weg door bossen en velden vol uilenkreten
volg vertrouwde sterren naar een vreemde bestemming

ik woon weer in de molen uit mijn jeugd
verorber eens een verloren kluif of broodkorst
heb gelukkig niet verleerd muizen te vangen
tussen verrassend wenkende stapels meelzakken

mijn lijf wordt loom en zwaar _ slijt elke dag meer
moet een gewilliger prooidier tot zich nemen

voorzichtig loerend langs de graanschuur sluipen
soms een krielkip bespringen die hier vrij rondloopt
dat werk is nog mogelijk
daar komt de molenaar vergezeld van twee jagers
ze schieten op me!
droevig lot... opluchting om een snel pijnloos einde!

een spookkat met zevenmijlslaarzen waart over de wereld
strooit bescheiden liefde voor de vergane vertelgeest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘OUDE GELAARSDE KAT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.