SNEEUWWITJES STIEFMOEDER ALS MEISJE

Han Messie

Op wegen en in herbergen
zien allerlei mensen mij
kijken verrast of afgunstig
slaan soms hun ogen neer
getroffen door een felle zon
waarbij bloemknopen blinkend splijten

dauwdruppels van de wijde velden
duizenden vrije spiegeltjes
vatten elk mijn weergaloos aanzicht
steeds anders _ maar even wonderbaar

doet een toverkol die bekoring
standhouden voor altijd?
ik zou koningen verrukken
temmen tot roerloze pluisjes wol
zelf heersen zonder zorg om het rijk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Hoe de beruchte stiefmoeder van Sneeuwwitje reeds als jong meisje gek was op jaar eigen schoonheid en zichzelf al zag als latere koningin vol gemene werken.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘SNEEUWWITJES STIEFMOEDER ALS MEISJE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.