INLOGGEN
«»

GROTE TEMPELWACHTERS

Voor de nodende ingang
van de wonderschone grot
waarin betoverde elfen
in 't vollemaansduister dansen
staan twee grimmige reuzen
gewapend met zware knotsen

hun strenge ogen zien vorsend neer
op de Eftelingbezoekers
beide geduchte bewakers
spreken vol doordringende boze stem
tot jeugd en ouderdom
zorgen voor netheid en vrede

het vreeswekkende aanzien
van deze ruwe Oosterlingen
bedekt spitse verfijnde gedachten
hier zetelt sterke verbeelding
bemoedigt kinderlijk beleven
heelt zorgen der volwassen mensen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De twee tempelwachters van de Indische waterlelies in de Efteling zien er dreigend uit, terwijl ze rechtvaardigheid en bescherming van het tere beelden. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘GROTE TEMPELWACHTERS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.