INLOGGEN
«»

Een kangoeroe op reis

Een kangoeroe kwam op een boomstam
over woelige baren; van Australië
naar het mystieke India gevaren.
Thuis had zijn meester hem voorgelezen,
dat men te India een goeroe kon wezen.
Toen hij al bijeen had bekeken, had het
hem geen gek idee geleken zijn geest in
India te verdiepen; en anders dan soort-
genoten en stereotypen, een cursus
te volgen in Oosterse mystiek en
spiritualiteit. En aldus zijn hip-hop
te vervolmaken en zijn bewustzijn te
brengen naar een hogere realiteit.

Een kangoeroe kwam op een boomstam over
woelige baren uit India naar Amerika
gevaren. Nochtans, na een spiritueel
verpozen had het hoofd voor de Amerikaanse
welvaart gekozen. Toen hij al bijeen had
bekeken, had het hem in hoge mate kunnen
bekoren met een nieuwe hip-hop visie bij
de jeugd te scoren; en anders dan verlichte
despoten en archetypen, een westerse
economische realiteit te verhullen met
mystieken uit de Oosterse realiteit.

Het aardse licht geloof vult een gat in
het menselijk bestaan; en vult de buidel
van diegene die als goeroe kan bestaan.
Het voedt de begeerte te hebben, te zijn.
En waar het de één oproept tot een vlucht
voor de aardse pijn, kan het een kangoeroe
tot goeroe doen zijn. Een kangoeroe die
wereldwijs de mensheid troost met zijn
bovenaardse paradijs.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een kangoeroe op reis’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.