INLOGGEN
«»

Zoals lang geleden - deel 3

Zoals lang geleden de Piggelmee's
deden; het dwergenpaartje aan de zee,
die hun omgekeerde bloempot van de hand
deden voor een huisje met een bordes met
treden; en die dankzij het tovervisje
de strijd om het alledaagse bestaan in
vrijheid onbezorgd aan zich voorbij konden
laten gaan. De noodzaak voor de maaltijd
te gaan jagen, zou simpel door het visje
om geld te vragen oplosbaar en overbodig
zijn. Maar het dwergenvrouwtje,
hoe ondankbaar is het tovervisje's loon,
liet haar man steeds extremere zaken
vragen. Het was nooit goed, maar altijd
te gewoon.

(deel 3; wordt vervolgd)
Gebaseerd op een sprookje.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zoals lang geleden - deel 3’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.