INLOGGEN
«»

Gullivers reizen deel 2

Daar hem die twee volkeren even lief waren
bracht hij de generaal tot bedaren.
Dan nam hij de twee koningen op zijn hand
en wees hen op de schoonheid van hun land.

"Wees beiden op uw hoede
waarom zal hier een oorlog woede.
Leef toch in vrede naast elkaar,
dan bent u beide overwinnaar.

Geniet van de schoonheid van uw land
en zie elkaar toch niet als vijand.
Hij wist de beide koningen te overtuigen.
Het plan van de generaal; dat viel in duigen.

In plaats van oorlog voeren bouwde men een feest,
waar op beide volkeren toen zijn geweest
en op dat grote Salgranbal
was het dat koning Galbru; prinses Bolgolam`s hartje stal.

Tussen de twee eilanden was nu alles koek en ei.
Toen vroeg Koning Balgolam
of Gulliver nog één keer naar zij paleis toe kwam.
Daar werd hij tot ereburger gekroond
en door het volk met ovatie`s beloond.

Ook vroeg Koning Balgolam;
of hij als zijn getuige naar zijn huwelijk kwam.
Dit werd een daverend feest,
zoals er nog nooit op de twee eilanden was geweest.

De strijdkrachten werden omgevormd tot hulptroepen,
die men bij noden op kon roepen.
Ook werd een ontwapeningsverdrag geschreven,
zodat de twee volkeren voortaan in vrede konden leven.

Toen waren Gullivers taken volbracht
nadat hij op een gunstige wind had gewacht
verliet hij dat vriendelijke grut
van het eiland Lilliput

Zij begeleiden hem naar het strand
en ieder gaf hem nog een hand
en na van een ieder afscheid te hebben genomen
vaarde hij weg op het vlot van lilliputters bomen.
DdJ.


Een oud zeeman vertaalde voor u
dit zeer oude sprookje in een
meer eigentijdse stijl.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gullivers reizen deel 2’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.