INLOGGEN
«»

bloos me dan tot koningin

een staf
de gouden pij en
rozen in mijn haar

in wijds gebaar
schik ik de wereld
bloos me dan tot koningin

ontbied de roze wolken
dwing rivieren oeverloos
en speel met zwart dolken

geen land heb ik maar dromen
geluk klapt handen op elkaar
gejuich in schijn van goud zal komen

de staf is weer een horizon voorbij
het bloemenkleed vergeet zijn taak
ik ben ontwaakt de rozen zijn voor mij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘bloos me dan tot koningin’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.